اطلاعات جامع گردشگری ایران

معرفی اطلاعات جامع در مورد مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری و توریستی شهر ها و روستاهای ایران

اطلاعات جامع گردشگری ایران

معرفی اطلاعات جامع در مورد مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری و توریستی شهر ها و روستاهای ایران

آش اوماج، جزء آشهای سنتی و پرطرفدار تبریز است که اغلب در فصول سرما تهیه می شود. این آش برای سرما خوردگی و یا پیشگیری از سرما خوردگی بسیار مفید است.

این آش به صورت سنتی با اوماج که در پست قبلی روش ساده آن را توضیح داده شده است (طرز تهیه اوماج) تهیه می شود. در تهیه این آش هم می توان از اوماج خشک و هم تازه (خیس) و یا رشته آش نیز استفاده کرد. فقط به میزان نمک این آش دقت کنید چون برخی اوماج ها و یا رشته های آش دارای نمک اضافی می باشند.

 

مواد لازم جهت تهیه آش اوماج:

عدس:  نصف فنجان فرانسه

سبزی مخصوص آش اوماج شامل تره، مرزه و ریحان بنفش تبریز:  جمعاً دو مشت پر

پیاز:  ۲ عدد درشت

اوماج یا رشته آش:  ۲ مشت پر

آرد:  ۲ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه:  به میزان لازم

فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا  فلفل سیاه (به ترکی استی اوت):  به میزان لازم

قرص عصاره مرغ:  ۱ عدد (در این صورت از نمک استفاده ننمائید)

روغن یا کره: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

۱- پیاز را پوست گرفته و به صورت مکعبی ترجیحاً درشت خرد می کنیم و درون قابلمه می ریزیم. پیاز را می توان به صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلو درد و سرفه می شود.

۲- سپس عدس شسته شده، روغن، نمک، زرد چوبه و آب را به قابلمه افزوده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس نیم پز شود. در قابلمه بسته باشد.

۳- وقتی عدس نیم پز شد، سبزی و قرص عصاره مرغ و فلفل را نیز به قابلمه می افزائیم. این آش بهتر است به صورت تند و فلفلی تهیه شود.

۴- وقتی عدس و سبزی خوب پخت، اوماج یا رشته را نیز می افزائیم. اگر آش نیاز به آب داشت کمی آب می افزائیم و اجازه می دهیم اوماج یا رشته بپزد، در انتها دو قاشق آرد را درون مقداری آب سرد حل می کنیم به طوری که هیچ گلوله آردی درون آن وجود نداشته باشد. سپس آرد رقیق شده با آب را به قابلمه می افزائیم و خوب هم میزنیم. اجازه می دهیم آش دو سه جوش زده و جا بیفتد. البته دقت کنید تا ته نگیرد.

۵- در انتها یک تکه کوچک کره به آش می افزائیم و هم می زنیم. کره سبب خوش عطر و طعم شدن بیشتر آش خواهد شد. این آش با مقداری فلفل Pulbiber ترکیه خوش طعم تر میشود.

۶- اکنون آش ما آماده سرو است. نوش جانتان.

 

نکات:

۱- پیاز را می توان به صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلو درد و سرفه می شود.

۲- بهتر است از عدس از قبل پخته شده و یا فریزری برای تهیه این اش استفاده نکنیم ولی احیاناً مجبور شدیم عدس و سبزی را همزمان درون قابلمه میریزیم.

۳- این آش بهتر است به صورت تند و فلفلی تهیه شود. فلفل به علت دارا بودن ویتامین ث در پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.

۴- این آش را می توان با سبزی تازه و یا فریزری نیز تهیه کرد ولی با سبزی خشک خوشمزه تر است.

۵- این آش را می توان با اوماج تازه و یا خیس نیز تهیه کرد. فقط بایستی آن را مدام هم بزنیم تا خمیر نشود.

۶- این آش را می توان با رشته آش خرد شده نیز تدارک دید.

۷- برای تهیه این آش می توان از آب ساده، آب مرغ یا آب گوشت نیز استفاده کرد.



آش اوماج از غذاهای محلی تبریز+طرز تهیه

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۰۱
سیتی پدیا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی